Samsung voegt bitcoin en Binance Coin toe aan Galaxy S10 wallet

2 sep

Samsung is met goed nieuws naar buitengekomen voor de Galaxy S10, het vlaggenschip van het bedrijf Zuid-Koreaanse bedrijf. Aan de cryptocurrency software wallet die voorgeïnstalleerd staat op de telefoon, worden nieuwe munten toegevoegd, waaronder bitcoin en de Binance coin.

Stablecoins, BNB en meer?

In eerste instantie ondersteunde de Galaxy S10 alleen ether (ETH) en ERC20 tokens die op het netwerk van Ethereum draaien. Een paar weken geleden voegde Samsung al bitcoin toe en nu worden er ook nog stablecoins toegevoegd (waaronder TrueUSD en Maker).

Basic Attention Token (BAT)

Ook wordt er ondersteuning voor Basic Attention Token (ook wel BAT) toegevoegd. Deze tokens kun je verdienen als je via de bijbehorende Brave browser advertenties bekijkt. Het tweede verdienmodel is voor de contentmakers. Als je video’s, teksten, afbeeldingen of andere media maakt, dan kunnen consumenten jou BAT via Twitter sturen. Dit kan je zien als een soort bedankje voor je diensten. Brave ondersteunde dit eerder ook al voor onder andere YouTube.

Nu wordt het voor gebruikers van de Brave internetbrowser nog simpeler gemaakt. Je hebt geen aparte wallet meer nodig voor je BAT, die kan je nu direct opslaan en beheren op je telefoon. De telefoon wordt gesteund door CZ van Binance. En dat ligt natuurlijk in de lijn der verwachting, want je kan nu ook BNB opslaan op de wallet van Samsung.

Er zijn meer dan zestienmiljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S10 over de toonbank gegaan. Miljoenen mensen (of ze het door hebben of niet) beschikken opeens over een BNB en bitcoin wallet op hun GSM.

Gabriel Peeters

Gabriel is werkzaam in Hasselt. In de cryptohype van 2017 kwam hij als eerste keer in aanraking met bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *