ING: geloof in bitcoin onder Europeanen daalt

20 aug

De Nederlandse bank ING heeft een nieuw rapport gepubliceerd over het geloof in bitcoin onder de verschillende Europese volkeren. Cryptocurrencies (zoals de bitcoin) kunnen volgens het rapport geen onderdeel worden van het huidige financiële systeem.

Geloof neemt af

ING heeft onderzoek gedaan in totaal vijftien landen, waaronder dertien Europese landen. De conclusie is dat mensen het vertrouwen verliezen in de potentie van bitcoin. De statistieken spreken voor zich dus dit moet wel waar zijn, zeker als een onafhankelijke organisatie zoals de ING dit zegt.

 1. Oostenrijk: 13%
 2. Luxemburg: 15%
 3. Nederland: 15%
 4. België: 16%
 5. Australië: 18%
 6. Duitsland: 20%
 7. Groot Brittannië: 24%
 8. Tsjechië: 24&
 9. Frankrijk: 24%
 10. Italie: 28%
 11. Spanje: 30%
 12. Verenigde Staten: 31%
 13. Polen: 43%
 14. Roemenië: 44%
 15. Turkije: 62%

Volgens het rapport is het sentiment in Oostenrijk het slechts, 13 procent van de bewoners antwoordde dat ze positief zijn over de acceptatie en ontwikkeling van bitcoin. In 2018 was dit aantal 20 procent, wat een aanzienlijke vermindering van vertrouwen aantoont. De studie vergeleek ook het gemiddelde kennisniveau met betrekking tot cryptocurrency in een bepaald land en ontdekte dat Oostenrijk de meest deskundige bevolking had.

België is in het lijstje hierboven terug te vinden op de vierde plek. Polen en Roemenië zagen respectievelijk 43 procent en 44 procent van de respondenten positief oordelen over cryptocurrencies. In Turkije was zelfs 62 procent positief over cryptocurrency. Ruim één derde van de ondervraagde Turken zegt salaris in bitcoin te willen ontvangen.

Gabriel Peeters

Gabriel is werkzaam in Hasselt. In de cryptohype van 2017 kwam hij als eerste keer in aanraking met bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *