Wat is onze verwachting van Ripple (XRP) in 2020?

In dit artikel gaan wij in op de verwachtingen rondom de koers en het nieuws van Ripple in 2020. XRP bestaat al een paar jaar en het moederbedrijf Ripple komt vaak in het nieuws.

Allereerst een korte uitleg over Ripple en XRP

XRP is de cryptovaluta van het Amerikaanse bedrijf Ripple. De missie van Ripple is anders dan die van Bitcoin en Ethereum. Ripple wil concurreren met het stokoude SWIFT betalingssysteem. SWIFT heeft er jarenlang voor gezorgd dat banken internationaal geld naar elkaar kunnen overboeken. Hierdoor kunnen jij en ik geld sturen naar vrienden in het buitenland.

Maar SWIFT loopt tegen beperkingen aan en Ripple wil de mantel maar al te graag overnemen. Ripple verwacht dat banken en andere financiële instellingen in 2020 en daarna steeds meer overstappen op hun eigen RippleNet betaalsysteem.

Het doel van Ripple is om internationale betalingen in de huidige financiële wereld te versimpelen, versnellen en goedkoper te maken.

De uitgifte van XRP

Belangrijke informatie om in acht te nemen voor een verwachting van 2020 is het uitgiftebeleid van XRP. Hoeveel XRP heeft Ripple bijvoorbeeld nog in handen en hoe komt dit van het bedrijf naar de gebruiker?

In totaal heeft Ripple 100.000.000.000 XRP (lees: honderd miljard) gecreëerd. Hiervan zijn er 45 miljard al vrijgegeven op de markt. Het bedrijf Ripple houdt 65 miljard XRP zelf in beheer. Deze kunnen ze verkopen aan de markt of aan banken.

Want als banken overgaan op RippleNet, kunnen ze ervoor kiezen om internationale transacties te versnellen door XRP te gebruiken. Er zijn dus nog 65 miljard XRP te vergeven, meer dan de helft van alle beschikbare coins. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de koers van XRP in 2020 als Ripple beslist dit in één keer op de markt te dumpen.

Maar Ripple is hier wel voorzichtig mee. Net als een centrale bank heeft Ripple een soort monetair beleid. Ripple wil langzaamaan steeds meer XRP vrijgeven. Die 65 miljard XRP staat op een soort gesloten rekening. Hiervan wordt elke maand 1 miljard XRP naar Ripple overgemaakt. Deze kunnen zij volledig opmaken of weer terugstorten op de rekening.

Dus verwachtingen van XRP in 2020 hangen nauw samen met het beleid van Ripple.

Houd goed in de gaten hoeveel XRP er al in omloop zijn. Kijk ook vooral naar de koers. Deze kan je beste in de gaten met BLOX, de nieuwe alles in één crypto app waarmee je binnen tien seconden kan handelen in cryptocurrency. Download de app hier.

Zit je achter je PC? Scrol dan helemaal naar beneden en scan de QR-code met je GSM.

App XRP kopen

Waarom partnerschappen belangrijk zijn

Banken en financiële instellingen zijn gebaat bij snelle internationale betalingen. Steeds meer banken stappen daarom over op RippleNet, het betaalsysteem van Ripple. De verwachting is dat in 2020 het aantal partnerschappen van Ripple blijft doorgroeien. Al deze partners hebben de keuze om op RippleNet reguliere valuta te gebruiken, of om XRP hiervoor te gebruiken.

Hoe meer partners kiezen voor XRP, hoe meer XRP er nodig is. Dat kan goed zijn voor de koers. De vraag wordt immers hoger.

Daarom wordt elke nieuwe partnerschap van Ripple met een financiële instelling ook met gejuich ontvangen. In potentie zorgt dit voor een stijgende vraag naar XRP. Op dit moment heeft Ripple partnerschappen met 150 banken en financiële instellingen, waaronder American Express, Bank of America, RBC, Santander, het IMF en de Wereldbank.

Maar het is ook goed om realistisch om te gaan met de verwachtingen van XRP in 2020. Er zijn grote partijen die hetzelfde idee hebben als Ripple. Denk bijvoorbeeld aan JP Morgan, zij zijn bezig met de JP Morgan Coin. Maar ook computergigant IBM is bezig met een eigen betaalsysteem. Mochten één van deze partijen erin slagen om een werkend product te leveren, dan kan dat van grote invloed zijn op de koers. Deze partijen hebben namelijk hun sporen al verdiend en genieten veel vertrouwen .

Begin 2018 was één XRP 2,82 euro waard maar de koers zakte vervolgens in. Ongeveer twee jaar lang kreeg de koers van XRP klap na klap te verwerken. Op enig moment in 2019 is de munt zelfs 23 eurocent waard geweest!

Na zo’n lange negatieve cyclus, mag je best verwachten dat XRP in 2020 in ieder geval enigszins herstelt. Het is geen garantie, maar het wordt wel tijd voor een opleving.

Houd de koers van XRP in de gaten met de app BLOX. Hiermee kan je de koersen van alle grote cryptocurrency altijd bijhouden. Met BLOX koop je binnen tien seconden je favoriete coin. Zit je achter een PC? Geen probleem! Scan de onderstaande QR-code om BLOX te downloaden op je GSM.