Bitcoin wallet

Bitcoins worden bewaard op het publiekelijk raadpleegbare logboek (de blockchain) die in verbinding staat met verschillende nodes over de hele wereld. De software die je daarvoor gebruikt dient er voor om toegang tot jouw bitcoins te beveiligen en uniek aan jou toe te schrijven. Dit is ongeacht het type portemonnee dat je gebruikt (software, een dienst of een app). De software die je daarvoor gebruikt dient er voor om toegang tot jouw bitcoins te beveiligen en uniek aan jou toe te schrijven. Dit is ongeacht het type portemonnee dat je gebruikt (software, een dienst of een app).

Hoe kom ik aan een bitcoinadres?

Van zodra je gebruik maakt van een Bitcoin Portemonnee zal er automatisch een adres worden aangemaakt voor jou. De vraag die moet gesteld worden is: Op welke manier wil je je bitcoins kunnen raadplegen? Het enige wat je nodig hebt is een computer of smartphone en een internetaansluiting. De aanmaak van een digitale portemonnee is gratis.

Soorten bitcoin wallets

Hieronder volgt een overzicht op welke manieren en waar je een Bitcoin wallet kan aanmaken.

Online portemonnee

Het is mogelijk om op bepaalde websites een Online Wallet aan te maken. Dit is de meest gebruiksvriendelijke methode om kennis te maken met Bitcoin. Online Wallets zijn vanaf elke locatie met internet bereikbaar. Wat je wel niet mag vergeten is dat je je Bitcoins in bewaring geeft aan de eigenaars van de site. Gaat de site even offline voor onderhoud? Dan kan je je bitcoins ook even niet raadplegen.

De wallet van blockchain.com kunnen we zeker aanraden. Het is een gebruiksvriendelijke portemonnee.

Coinbase richt zich op de VS en biedt hulpmiddelen voor verkopers en integratie met bankrekeningen in de VS.

Desktop portemonnee

Met een desktop portemonnee installeer je software op je computer waardoor je dan toegang krijgt tot je bitcoins. Na het openen van het programma zal je ook zien dat er automatisch een bitcoin adres werd aangemaakt voor jou.

Volgende programma’s worden veel gebruikt:

• Copay
  • Exodus
  • Bitcoin QT

Bitcoin QT is het officiële programma van Bitcoin. Deze zal eerst het logboek downloaden alvorens ze kan synchroniseren.

Mobiele portemonnee

Naast bovenstaande opties kan je ook een mobiele portemonnee middels een app installeren op je smartphone of iPhone. Deze zijn niet geschikt om grote aantallen bitcoins te bewaren, maar eerder voor het uitgeven van bitcoins bij een winkel. Een mobiele portemonnee vergelijk je dus best als een portemonnee met zakgeld.

Een mobiele app kan je terugvinden op Google Play of Apple App Store. Voor smartphones raden we de app aan die vermeld staat op de bitcoin website, namelijk: Copay