Bitcoin accepteren

Bent u handelaar en hebben klanten u al de vraag gesteld wanneer u bitcoins gaat accepteren voor uw (web)winkel? Misschien ben je op zoek naar betaalmiddelen die goedkoper zijn dan PayPal?

Steeds meer en meer mensen zien het nu er van in om online transacties te voltooien met bitcoins. De transactie brengt weinig extra kosten met zich mee en als handelaar heb je niet het risico dat de betaling opeens herroepen wordt. Bitcoin transacties zijn definitief en onmiddellijk op te volgen via een transactiecode waardoor je zeker bent van ontvangst van betaling. PayPal kan op dat vlak wel nadelig zijn voor u als handelaar.

Bestaande webshops uitbreiden

Heb je reeds een webshop? Dan is de kans groot dat je hiervoor een bekend platform gebruikt zoals Shopify of 3Dcart. Implementeren in de webinterface van uw webwinkel is afhankelijk van het systeem dat je gebruikt, maar bij Shopify en 3dcart hebben ze bijvoorbeeld al een integratie klaar staan, in samenwerking met BitPay.

Als je bitcoins wilt accepteren in uw webwinkel, dan neem je best eens contact op met een van de diensten die u extra ondersteunende service kan verlenen. Zo bestaan er vandaag de dag al enkele grote bedrijven, waaronder:

De risico’s?

Er is geen risico dat je geld verliest als er opeens prijsfluctuaties zijn in de koers: dankzij een dienst zoals BitKassa. kan je onmiddellijk bitcoins omzetten in euro’s. Wil je een beperkt percentage houden in bitcoin? Dan is dit ook mogelijk.

De voordelen

Door bitcoins te accepteren in jouw webwinkel help je mee aan de naamsbekendheid van Bitcoin. Het is ook de ideale manier om een nieuw soort klant aan te trekken. Wie er snel bij was om bitcoins te accepteren heeft hier ongetwijfeld wel enige promotie kunnen uit halen. Zo kan je een berichtje sturen naar de beheerder van bitcoinbelgie.be en toegevoegd worden aan de lijst van handelaren (en eventueel een bedrijfsvoorstelling doorgeven) of op Reddit aan de wereld laten weten dat je Bitcoin als betaalmiddel accepteert.

Hoe werkt bitcoin?

Als je wil uittesten hoe het systeem nu in elkaar zit en hoe je transacties kan verrichten met bitcoins, dan kan je eerst beginnen met de website te doorlezen zodat je weet hoe je kan starten en vervolgens rechtstreeks vanaf onze site bitcoins kopen via onderstaande module: