Waarom verschillen prijzen soms onderling?

Prijzen tussen handelsbeurzen maar ook Bitcoin marktplaatsen zoals BTCDirect kunnen onderling verschillen. De reden hiervoor is relatief simpel:

Handelsbeurzen staan los van elkaar. Dit wil dus zeggen dat Kraken.com (die op Europees vlak goed scoort) los staat van een handelsbeurs in China zoals bijvoorbeeld Huobi.

Voorbeeld: Als een enkele partij direct bitcoins wil kopen op Kraken.com voor een noemenswaardig bedrag, dan zal hij enkel de prijs in de hoogte duwen op die beurs. De kans is dan wel groot dat andere beurzen volgen, of dat de prijs zich snel herstelt.

Waarom verschillen de prijzen van marktplaatsen?

Marktplaatsen zoals BTCDirect zullen proberen om zich te richten op één bepaalde wisselbeurs om er voor te zorgen dat er geen vreemde prijsfluctuaties plaatsvinden binnen hun systeem. Ze zullen zelf hun bitcoins ook kopen op die beurs zodat ze deze aan jou kan aanbieden.

Daarnaast kan jij ook als individueel persoon bitcoins verkopen aan BTCDirect en dan is het logisch dat eenzelfde prijsbepaling wordt behouden. Bitcoins verkopen kan ook heel eenvoudig met onderstaande module:

Delen en opslaan: