Kan men Bitcoin overtreffen?

Bitcoin is er als eerste in geslaagd als cryptocurrency om wereldwijd bekend en gebruikt te worden. In het verleden zijn er zeker al soortgelijke concepten geweest die nooit echt doorgebroken zijn. Maar is het mogelijk dat er ooit een Bitcoin 2.0 het levenslicht ziet en bitcoin achter zich zal laten?

De toekomst van Bitcoin

Wat de toekomst van Bitcoin zal brengen weet niemand. Kan iemand een betere cryptocurrency maken die het algemene publiek goed onthaald? Ja, dat is altijd mogelijk. Momenteel blijft Bitcoin echter de meest populaire vorm van digitaal geld. Komt er ooit een alternatief dat echt een meerwaarde heeft, dan kan dit alternatief ook de populairste vorm worden.

Bitcoin en LitecoinSommige zogenaamde altcoins (alternatieve digitale munten) zijn gebaseerd op de technologie van Bitcoin die publiekelijk kan geraadpleegd worden. Daarop werden veranderingen en verbeteringen aangebracht waardoor een andere digitale munt toch speciale en nuttige eigenschappen kan hebben.

Er bestaan werkelijk honderden verschillende altcoins, ze zijn jammer genoeg niet allemaal gemaakt om de ontwikkeling van cryptocurrency vooruit te helpen. De meeste van deze alternatieve munten worden aan het publiek voorgesteld uit eigen winstbejag. Ze vallen gelukkig ook snel door de mand en veel van die munten hebben intussen al een stille dood achter de rug.

Het kan dus best zijn dat Bitcoin een eerste stap is in een nieuwe technologische ontwikkeling. Wat intussen wel al vast staat is dat Bitcoin omringd is door een enorm ecosysteem waar veel geld in geïnvesteerd werd, een groot publiek in betrokken is en gezorgd heeft voor de oprichting van veel handelsplatformen en bitcoin gerelateerde bedrijven.

Daar komt ook nog eens bij dat de code kan aangepast worden als dat nodig zou zijn. Bitcoin is op die manier wel flexibel, doch het netwerk moet met deze grote veranderingen ook instemmen.

Bitcoin is unieke technologie.
Nieuwsgierig geworden? Dan kan je hier bitcoins kopen
Delen en opslaan: