Bitcoins bewaren: Wallets

Bitcoins worden bewaard op het publiekelijk raadpleegbare logboek (= de blockchain die in verbinding staat met verschillende nodes over de hele wereld). De software die je daarvoor gebruikt dient er voor om toegang tot jouw bitcoins te beveiligen en uniek aan jou toe te schrijven. Dit is ongeacht het type Portemonnee dat je gebruikt (software, een dienst of een app).

Hoe kom ik aan een bitcoin adres?

Van zodra je gebruik maakt van een Bitcoin Portemonnee zal er automatisch een adres worden aangemaakt voor jou. De vraag die moet gesteld worden is: Op welke manier wil je je bitcoins kunnen raadplegen?
Het enige wat je nodig hebt is een computer of smartphone en een internetaansluiting. De aanmaak van een digitale portemonnee is gratis.

Soorten Bitcoin Wallets:

Hieronder volgt een overzicht op welke manieren en waar je een Bitcoin wallet kan aanmaken. .

Online portemonnee.

Het is mogelijk om op bepaalde websites een Online Wallet aan te maken. Dit is de meest gebruiksvriendelijke methode om kennis te maken met Bitcoin. Online Wallets zijn vanaf elke locatie met internet bereikbaar. Wat je wel niet mag vergeten is dat je je Bitcoins in bewaring geeft aan de eigenaars van de site. Gaat de site even offline voor onderhoud? Dan kan je je bitcoins ook even niet raadplegen.

Je kan een online portemonnee aanmaken op:

wallet-blockchainDe Wallet van Blockchain kunnen we zeker aanraden. Het is een gebruiksvriendelijke portemonnee. Klik hier om een portemonnee aan te maken.

wallet-coinbaseCoinbase richt zich op de VS en biedt hulpmiddelen voor verkopers en integratie met bankrekeningen in de VS. Klik hier om de website te bezoeken.

Desktop Portemonnee.

Met een desktop portemonnee installeer je software op je computer waardoor je dan toegang krijgt tot je bitcoins. Na het openen van het programma zal je ook zien dat er automatisch een bitcoin adres werd aangemaakt voor jou.

Volgende programma’s worden veel gebruikt:

wallet-armoryArmory richt zich voornamelijk op beveiliging. Klik hier om Armory te downloaden.

wallet-electrumElectrum richt zich op snelheid en eenvoud. Sterk aangeraden voor beginners. Klik hier om Electrum te downloadenLees hier hoe je een Electrum portemonnee aanmaakt.

wallet-bitcoin-QTBitcoin-QT is het officiële programma van Bitcoin. Deze zal eerst het logboek downloaden alvorens ze kan synchroniseren. Klik hier om het programma te downloadenKlik hier voor info omtrent de installatie.

Mobiele portemonnee.

Naast bovenstaande opties kan je ook een mobiele portemonnee middels een app installeren op je Smartphone of Iphone. Deze zijn niet geschikt om grote aantallen bitcoins te bewaren, maar eerder voor het uitgeven van bitcoins bij een winkel. Een mobiele portemonnee vergelijk je dus best als een portemonnee met zakgeld.

Een mobiele app kan je terugvinden op Google Play Store of Itunes. Voor Smartphones raden we de app aan die vermeld staat op de bitcoin website, namelijk Bitcoin Wallet die je hier kan installeren via de Play Store.

Wallet aangemaakt? Volgende stap: Bitcoins kopen.

Delen en opslaan: