Hoe kan ik Bitcoin vertrouwen?

we love bitcoin knopDe reden waarom Bitcoin goed onthaald wordt bij mensen met een goede technische achtergrond is het feit dat Bitcoin volledig ‘open source’ is. Dat betekend dat de broncode van het concept volledig openbaar is en dat elk stukje code kan gecontroleerd worden door iedereen.

In realiteit moet je natuurlijk zelf wat kennis hebben van programmeren, maar voldoende mensen hebben deze code al volledig doorgenomen en getest met andere varianten. Deze varianten (bijvoorbeeld Litecoin) noemt men ‘altcoins’.

Bitcoin ecosysteem: veel geld betrokken

Naarmate Bitcoin groeit, vloeit er ook meer geld in het systeem. Niet louter in Bitcoins zelf, maar in de achterliggende bedrijven die schitterende diensten willen aanbieden en het gebruiken van bitcoins veel eenvoudiger willen maken.

Zo is onder meer bekend dat Ashton Kutcher financiële steun heeft verleent aan bitcoin bedrijven. Wie een beetje onderzoek doet, komt ook te weten dat Ashton Kutcher meerdere investeringen in succesvolle technologische bedrijven heeft gedaan.

Bitcoin is wiskunde

Bitcoin wordt ondersteund door wiskundige principes. Je hoeft dus niet noodzakelijk technologisch aangelegd zijn om Bitcoin te leren waarderen. Wie gelooft in de kracht van wiskundige principes, kan steeds meer onderzoek doen naar Bitcoin en voor zichzelf een mening vormen om al dan niet het systeem achter Bitcoin te vertrouwen.

➥ Bitcoin leren kennen? Koop bij BTCDirect je eerste bitcoins!
Delen en opslaan: