De nadelen van bitcoin.

In een voorgaand artikel kan je alle voordelen van bitcoin terugvinden, maar zijn er ook nadelen aan verbonden?

Bitcoin nadelen.

Bitcoin nadelen cross

Nadelen

Geen voordelen zonder nadelen klinkt het meestal. Bij bitcoins is dit niet anders. Zo moet je er momenteel wel rekening mee houden dat bitcoins niet zo goed onthaald worden bij banken en overheden. In de staat Californië zijn er wel al een aantal positieve uitspraken gebeurd, maar hoe dit zal verlopen in Europa blijft nog steeds de vraag na eerder negatieve uitingen door de Europese Centrale Bank.

De vraag kan ook gesteld worden of Bitcoin uiteindelijk zal overleven. Het is best mogelijk dat er ooit een nieuwe variant komt van cryptisch geld dat betere eigenschappen heeft en de rol van Bitcoin overbodig maakt.

Er zullen maximaal 21 miljoen bitcoins aangemaakt worden. Dit betekend dat de kans groot is dat Bitcoin onderhevig is aan deflatie. Er wordt algemeen verwacht dat de prijs in stijgende lijn zal blijven evolueren. Dit is goed voor de houders van bitcoins omdat ze hun investering in waarde zien stijgen, maar kan nadelig zijn voor het systeem.

Er bestaat een hele kleine kans dat er ooit een aanval gebeurd op Bitcoin. Een theorie die men soms verspreid is dat een persoon die de meerderheid van de totale snelheid van de rekenkracht van het netwerk kan bereiken, in staat zou zijn om het systeem naar zijn hand te zetten en bijvoorbeeld valse bitcoins zou kunnen gaan doorsturen. De vrees dat dit gebeurd is vrij klein omdat het weinig nut zou hebben om zo’n dure aanval op te zetten, wetende dat dit snel gedetecteerd zal worden en de Bitcoin waarde hierdoor pijlsnel kan dalen.

Delen en opslaan: