Veiligheid: Kan men Bitcoin hacken?

bitcoinBitcoin als protocol werd nog nooit gehackt. Als je ooit gelezen hebt over een hack, dan werd hiermee waarschijnlijk een site bedoeld die bitcoin diensten aanbood (en geen goede beveiliging had) of een individuele portefeuille die bitcoins bewaren.

Veiligheid troef: Wees altijd alert

Dit wil niet zeggen dat je geen verantwoordelijkheid hebt over de bitcoins die je hebt gekocht en bewaard in een portemonnee of een online wallet. Bij bitcoin zie je vaak de slagzin ‘Ben je eigen bank’ voorbijgaan. Een bank moet toch ook instaan voor de beveiliging van zijn kantoor?

Dit betekent dus wanneer je bitcoins koopt, voldoende aandacht moet schenken aan de beveiliging ervan. Je kan een online dienst vertrouwen (bijvoorbeeld de wallet van blockchain.info) of je bitcoins op je harde schijf plaatsen en zelf instaan voor de bewaring en veiligheid.

Vertrouwen

Door nieuwsberichten te publiceren over het ‘hacken van bitcoin’ willen bepaalde mensen bewust of onbewust bitcoins in een slecht daglicht brengen. Vandaar geven wij u de boodschap mee om steeds achterdochtig te zijn als je een dienst gebruikt voor het kopen, bewaren of uitgeven van je bitcoins.

Je bitcoins kan je dus perfect zelf bewaren op je computer, maar dan dien je zelf in te staan voor de beveiliging ervan. Een extra mogelijkheid is ook het kopen van een hardware wallet zoals de Trezor. Over de trezor kan je op deze pagina meer lezen, maar let er steeds op dat je deze zaken steeds rechtstreeks koopt vanaf de aanbieder en niet via een tussenpersoon.

Delen en opslaan: